Leadership centers

Ik help u om het talent in uw organisatie haarfijn in kaart te brengen. U wilt een coachingtraject opzetten voor enkele van uw toptalenten en wilt dat op een efficiënte manier aanpakken? 

U wenst uw managementteam door te lichten, na te gaan waar precies de talenten van de managers liggen en hoe de complementariteit beter kan worden benut? U heeft twijfels bij een aanwerving en zoekt een second opinion?

In een Leadership Center kijk ik aan de hand van business cases, persoonlijkheidsvragenlijsten, interviews en rollenspellen waar de individuele kracht van mensen ligt. Ik verhoog hun inzicht in hun specifieke kwaliteiten en persoonlijke stijl, kijk naar opportuniteiten en mogelijke valkuilen. Via concrete feedback help ik hen vervolgens om die inzichten onmiddellijk toe te passen. Het resultaat van een Leadership Center is een persoonlijk actieplan, waar meerdere follow-up momenten worden aan gelinkt, zodat het geleerde ook in de praktijk wordt opgevolgd.

Kris heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerpen en begeleiden van Leadership Centers voor de high potentials in VF Europe. Verschillende vormen van ‘action learning’ en gerichte feedback ‘on the spot’ zorgen ervoor dat onze managers heel sterk geëngageerd zijn. De inzichten die Kris vanuit zijn ervaring in sport linkt met de realiteit van het bedrijfsleven zijn telkens weer inspirerend voor de deelnemers. 

Peter-Andries Albrecht, Senior Director Talent Management & Organisation Development EMEA VF Europe (The North Face, Kipling, Vans, Lee, Wrangler, Napapijri)